Safari zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Safari zálivka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51810 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Kečup |
10 g | Kopr čerstvý |
100 g | Křen |
250 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
3 ml | Pomerančová šťáva |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
5 ml | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 170,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Křen, Majonéza, Pomerančová šťáva, Sůl, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Safari zálivka postup přípravy receptu:
1 | Majonézu v misce smícháme spolu s kečupem a křenem. Potom přidáme pomerančovou šťávu, prolisovaný česnek, smetanu a vše promícháme. Vmícháme ještě drobně nasekaný kopr a petrželovou nať a opět zamícháme. |
2 | Nakonec zálivku podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a whisky. Znovu zálivku zamícháme a necháme v lednici vychladit a podáváme. |
Poznámka
Takto připravenou zálivku používáme na zeleninu.