Recept

Kynuté placky s kysaným zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 51812

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
1 dl Mléko polotučné
Těsto
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 825kJ
29% Sacharidy 103 g
23% Tuky 17 g
28% Sodík 550 mg
47% Bílkoviny 26 g

Kynuté placky s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

V hrnečku v 1 dl vlažného mléka s 1 lžičkou cukru a 30 g kvasnic necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vykynutý kvásek, sůl podle chuti, pepř, 1,5 dl mléka, vejce, cukr, nadrobno pokrájené kysané zelí a směs dobře promícháme. Těsto by mělo být tuhé. Dáme ho na pomoučený vál, rozkrájíme ho na malé bochánky. Z každého vyválíme malou placku silnou asi 5 mm.

2

V pánvi si rozpálíme olej a na něm smažíme placky z každé strany dozlatova.

Poznámka

Placky můžeme péct i na plechu v troubě. Vytřeme ho olejem, placky, z vrchu potřeme též olejem. Pečeme při 220°C dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept