Červená zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená zálivka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51813 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
100 g | Kečup |
50 g | Křen |
250 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 14,7mg |
Draslík | 90,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 9,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Majonéza, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červená zálivka postup přípravy receptu:
1 | Majonézu dáme do misky a spolu s kečupem dobře promícháme. Přidáme křen a opět promícháme. Nakonec podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a trochou tabaska. |
2 | Dresink můžeme zjemnit přilitím smetany a podáváme. |
Poznámka
Tento dresink používáme na přelití různých zeleninových salátů.