Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51816

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 dl Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná celozrnná
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
800 g Zelí hlávkové bílé
Na potření
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 581kJ
20% Sacharidy 71 g
41% Tuky 31 g
18% Sodík 369 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zelné buchtičky postup přípravy receptu:

1

Menší hlávku bílého zelí očistíme, rozpůlíme, vykrojíme košťál, nakrájíme ho nadrobno (nebo nastrouháme). Dáme ho do hrnce na rozpálené máslo s olejem. Přidáme k němu sůl, cukr, kmín a pepř. Zelí promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut doměkka. Poté ho necháme vychladnout.

2

Připravíme si těsto: k vychladnutému zelí nalijeme 1 dl mléka, ve kterém jsme si rozmíchali kvasnice. Přidáme do něj 2 vejce, celozrnnou mouku a vše důkladně promícháme. těsto dáme na pomoučený vál a uhněteme polotuhé těsto. Podle potřeby přidáme hladkou mouku.

3

Z těsta vyválíme válečky silné asi 2 cm, dlouhé 7-8 cm. V pekáčku si rozehřejeme olej. Podlouhlé buchtičky poskládáme na plech asi 1 cm od sebe, povrch potřeme rozpuštěným máslem. Necháme je v teple asi 15-20 minut vykynout.

4

Pečeme při 200°C přibližně 20-30 minut dozlatova. Upečené zelné buchtičky vyklopíme do mísy a hned teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept