Zelné buchtičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné buchtičky
Zelné buchtičky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51816 |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná celozrnná |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
800 g | Zelí hlávkové bílé |
Na potření | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 155,2mg |
Draslík | 397,8mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné buchtičky postup přípravy receptu:
1 | Menší hlávku bílého zelí očistíme, rozpůlíme, vykrojíme košťál, nakrájíme ho nadrobno (nebo nastrouháme). Dáme ho do hrnce na rozpálené máslo s olejem. Přidáme k němu sůl, cukr, kmín a pepř. Zelí promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut doměkka. Poté ho necháme vychladnout. |
2 | Připravíme si těsto: k vychladnutému zelí nalijeme 1 dl mléka, ve kterém jsme si rozmíchali kvasnice. Přidáme do něj 2 vejce, celozrnnou mouku a vše důkladně promícháme. těsto dáme na pomoučený vál a uhněteme polotuhé těsto. Podle potřeby přidáme hladkou mouku. |
3 | Z těsta vyválíme válečky silné asi 2 cm, dlouhé 7-8 cm. V pekáčku si rozehřejeme olej. Podlouhlé buchtičky poskládáme na plech asi 1 cm od sebe, povrch potřeme rozpuštěným máslem. Necháme je v teple asi 15-20 minut vykynout. |
4 | Pečeme při 200°C přibližně 20-30 minut dozlatova. Upečené zelné buchtičky vyklopíme do mísy a hned teplé podáváme. |