Pomazánka pivní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka pivní
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51817 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
20 g | Cibulka jarní |
100 g | Majonéza |
100 g | Máslo pomazánkové |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Krkonošský pivní |
300 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 466,4mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 18,0mg |
Vláknina | 324,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Majonéza, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo pomazánkové, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Krkonošský pivní, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka pivní postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh dáme do misky. Přidáme pivní sýr a vidličkou obě suroviny rozmačkáme. Přimícháme pomazánkové máslo a dále mícháme. Za stálého míchání přiléváme pivo. Potom vmícháme majonézu, přisypeme mletou sladkou a pálivou papriku a opět promícháme. |
2 | Nakonec do pomazánky přimícháme drobně nasekanou jarní cibulku, dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme. |
3 | Hotovou pomazánku udržujeme v lednici. |
Poznámka
Pomazánka je vhodná na namazání chleba, rohlíků a housek.