Zdravý recept

Vejce s čepičkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51818
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 83 kcal
Kilojoule 349kJ
0% Sacharidy 0 g
8% Tuky 6 g
14% Sodík 278 mg
13% Bílkoviny 7 g

Vejce s čepičkou postup přípravy receptu:

1

Osolenou vodu se lžící octa dáme vařit. Těsně před začátkem varu vody vlijeme pomocí naběračky rozklepnutá vejce. Hned, jak vaječný bílek ztuhne, přehrnme ho přes žloutek a takto upravená vejce vaříme na mírném plameni asi 4 minuty. Hotová vejce by měla mít tekutý žloutek, jako vejce vařená nahniličko.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept