Recept

Knedlíky z bezlepkové mouky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51823

Ingredience

1,5 kávová lžička Cukr krystal
20 g Droždí sušené
125 ml Mléko polotučné
200 g Mouka bezlepková Jizerka
200 g Mouka bezlepková Mantler
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 769kJ
24% Sacharidy 85 g
6% Tuky 5 g
11% Sodík 218 mg
18% Bílkoviny 10 g

Knedlíky z bezlepkové mouky postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme kvásek: do vlažného mléka vmícháme droždí a cukr, na teplém místě necháme vzejít. Do vzešlého kvásku přidáme celé vejce, špetku soli a postupně přidáváme za průběžného hnětení obě mouky.

2

Výsledné těsto by mělo být spíše tužší, aby bylo možné vytvarovat z něj 2 větší šišky. Knedlíkové šišky poté uložíme na pařák s rozprostřenou utěrkou, přikryjeme pokličkou a necháme je ještě před vařením kynout na velice mírném plameni asi 20 minut. Po této době intenzitu plamene zvýšíme a knedlíky vaříme asi 17 minut. Knedlíky podáváme horké k různým druhům mas.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept