Recept

Zelí dušené ve smetaně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51825

Ingredience

1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
800 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 592kJ
4% Sacharidy 13 g
13% Tuky 10 g
12% Sodík 233 mg
6% Bílkoviny 3 g

Zelí dušené ve smetaně postup přípravy receptu:

1

Očistíme a rozkrojíme hlávku čerstvého zelí, vykrojíme košťál a zelí nastrouháme na hodně tenké nudličky. V míse zelí rukou promačkáme, promícháme s kmínem, pepřem a solí.

2

V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zelí, kysanou smetanu a pod pokličkou dusíme 1 hodinu. Občas promícháme. Podáváme jako přílohu nebo samostatně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept