Recept

Zapečená kaše po staročesku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 51827
Kategorie: Brambory

Ingredience

100 g Anglická slanina
3 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Kmín celý
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
80 g Slanina vepřová
500 g Zelí kysané
Bramborová kaše
1 kg Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 435kJ
12% Sacharidy 44 g
53% Tuky 40 g
34% Sodík 672 mg
29% Bílkoviny 16 g

Zapečená kaše po staročesku postup přípravy receptu:

1

Oloupané, omyté brambory rozkrájíme na kostičky, dáme do hrnce s 1.2 litrem vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut, potom z brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme máslo, teplé mléko a vyšleháme hustou kaši.

2

Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na tenké plátky. Slaninu a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Ve větší pánvi rozehřejeme slaninu, po chvilce přidáme anglickou slaninu a krátce osmažíme. Přidáme kysané zelí, ochutíme kmínem a pod poklicí dusíme 10 minut. V druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, na něm osmažíme cibulku dozlatova.

3

Pekáček vytřeme máslem (2 lžíce), položíme na něj 1/2 bramborové kaše, na ni poklademe kysané zelí, které zakryjeme zbytkem kaše.Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut dozlatova. Kaši se zelím hned po upečení podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept