Zapečená kaše po staročesku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená kaše po staročesku
Zapečená kaše po staročesku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51827 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
3 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
80 g | Slanina vepřová |
500 g | Zelí kysané |
Bramborová kaše | |
---|---|
1 kg | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 61,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Kmín celý, Slanina vepřová, Zelí kysané, Brambory, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená kaše po staročesku postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, omyté brambory rozkrájíme na kostičky, dáme do hrnce s 1.2 litrem vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut, potom z brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme máslo, teplé mléko a vyšleháme hustou kaši. |
2 | Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na tenké plátky. Slaninu a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Ve větší pánvi rozehřejeme slaninu, po chvilce přidáme anglickou slaninu a krátce osmažíme. Přidáme kysané zelí, ochutíme kmínem a pod poklicí dusíme 10 minut. V druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, na něm osmažíme cibulku dozlatova. |
3 | Pekáček vytřeme máslem (2 lžíce), položíme na něj 1/2 bramborové kaše, na ni poklademe kysané zelí, které zakryjeme zbytkem kaše.Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut dozlatova. Kaši se zelím hned po upečení podáváme. |