Recept

Černíkovské zelnáčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51830

Ingredience

150 g Hříbky čerstvé
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,6 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 701kJ
27% Sacharidy 96 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 224 mg
32% Bílkoviny 18 g

Černíkovské zelnáčky postup přípravy receptu:

1

Očištěné hříbky omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky nebo tenké plátky. Do mísy dáme hladkou mouku, vymačkané kysané zelí, vejce, smetanu, hříbky, sůl a směs promícháme.

2

Těsto vyklopíme na pomoučený vál a dobře uhněteme. Vypracujeme vláčné těsto, které zformujeme do válečku o průměru asi 6 cm. Nakrájíme ho na díly silné 3-4 cm. Z každého vyválíme placku o síle asi 1.5 cm.

3

Plech vytřeme sádlem (2.5 lžíce), necháme ho rozehřát. Poklademe na něj placky, které propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova při 200 °C přibližně 15-20 minut. Placky potřeme rozpuštěným sádlem (1.5 lžíce) a podáváme hned teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept