Černíkovské zelnáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černíkovské zelnáčky
Černíkovské zelnáčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51830 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Hříbky čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,6 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 89,5mg |
Draslík | 287,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černíkovské zelnáčky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hříbky omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky nebo tenké plátky. Do mísy dáme hladkou mouku, vymačkané kysané zelí, vejce, smetanu, hříbky, sůl a směs promícháme. |
2 | Těsto vyklopíme na pomoučený vál a dobře uhněteme. Vypracujeme vláčné těsto, které zformujeme do válečku o průměru asi 6 cm. Nakrájíme ho na díly silné 3-4 cm. Z každého vyválíme placku o síle asi 1.5 cm. |
3 | Plech vytřeme sádlem (2.5 lžíce), necháme ho rozehřát. Poklademe na něj placky, které propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova při 200 °C přibližně 15-20 minut. Placky potřeme rozpuštěným sádlem (1.5 lžíce) a podáváme hned teplé. |