Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51837

Ingredience

330 g Brambory vařené ve slupce
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Cukr skořicový
8 polévková lžíce Med včelí
1,3 dl Mléko plnotučné
60 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 521kJ
20% Sacharidy 73 g
8% Tuky 6 g
18% Sodík 365 mg
15% Bílkoviny 9 g

Medové bramborky postup přípravy receptu:

1

Uvařené teplé brambory ve slupce oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, 2 žloutky, lžíci moučkového cukru, 1.3 dl mléka, 2 špetky soli a těsto dobře promícháme. 2 bílky vyšleháme na tuhý sníh a zlehka je zapracujeme do těsta.

2

V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Plnou lžičkou vykrajujeme noky a klademe je do rozpáleného omastku. Smažíme je z každé strany dozlatova. Horké rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem a polijeme roztopeným medem (2-3 lžíce na porci). Servírujeme hned teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept