Medové bramborky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové bramborky
Medové bramborky
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51837 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
330 g | Brambory vařené ve slupce |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr skořicový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce | Med včelí |
1,3 dl | Mléko plnotučné |
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 127,2mg |
Draslík | 398,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 208,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr moučkový, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medové bramborky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené teplé brambory ve slupce oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, 2 žloutky, lžíci moučkového cukru, 1.3 dl mléka, 2 špetky soli a těsto dobře promícháme. 2 bílky vyšleháme na tuhý sníh a zlehka je zapracujeme do těsta. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Plnou lžičkou vykrajujeme noky a klademe je do rozpáleného omastku. Smažíme je z každé strany dozlatova. Horké rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem a polijeme roztopeným medem (2-3 lžíce na porci). Servírujeme hned teplé. |