Jednoduchý recept

Telecí pečeně na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5184

Ingredience

0,5 ks Cibule
100 g Moravské uzené maso
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Nové koření celé
2 ks Okurky nakládané
4 ks Pepř černý celý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí kýta
6 polévková lžíce Víno bílé
3 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 825kJ
6% Sacharidy 22 g
26% Tuky 19 g
88% Sodík 2 g
79% Bílkoviny 44 g

Telecí pečeně na víně postup přípravy receptu:

1

Uzené maso, slaninu a okurky nakrájíme na klínky.

2

Maso očistíme, omyjeme, osušíme. Špičatým nožem do masa děláme malé otvory, do kterých rovnou vsunujeme klínky z nakrájených surovin.

3

Zbytek slaniny na drobno rokrájíme, rozškvaříme, rozkrájenou cibuli a zeleninu na ni osmahneme. Do tohoto základu vložíme připravené maso a opečeme jej po obou stranách.

4

K opečenému masu přilijeme větší část másla, okořeníme, podlijeme a necháme dusit přikryté do poloměkka. Poté odkryjeme a dopečeme do červena.

5

Měkké maso ze šťávy vyndáme, šťávu zalijeme vínem, zahustíme máslem smíchaným s moukou, krátce povaříme. Hotovou šťávu přecedíme.

Poznámka

Jako přílohy podáváme knedlíky, brambory opečené i vařené, bramborové krokety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept