Telecí pečeně na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně na víně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5184 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Moravské uzené maso |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Nové koření celé |
2 ks | Okurky nakládané |
4 ks | Pepř černý celý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí kýta |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
3 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 158,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 302,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně na víně postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso, slaninu a okurky nakrájíme na klínky. |
2 | Maso očistíme, omyjeme, osušíme. Špičatým nožem do masa děláme malé otvory, do kterých rovnou vsunujeme klínky z nakrájených surovin. |
3 | Zbytek slaniny na drobno rokrájíme, rozškvaříme, rozkrájenou cibuli a zeleninu na ni osmahneme. Do tohoto základu vložíme připravené maso a opečeme jej po obou stranách. |
4 | K opečenému masu přilijeme větší část másla, okořeníme, podlijeme a necháme dusit přikryté do poloměkka. Poté odkryjeme a dopečeme do červena. |
5 | Měkké maso ze šťávy vyndáme, šťávu zalijeme vínem, zahustíme máslem smíchaným s moukou, krátce povaříme. Hotovou šťávu přecedíme. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme knedlíky, brambory opečené i vařené, bramborové krokety.