Recept

Knedle z bramborového těsta s povidly, tvarohem a perníkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 51840
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Těsto
500 g Brambory vařené ve slupce
40 g Máslo čerstvé
160 g Mouka pšeničná hrubá
230 g Povidla švestková
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na ozdobení
4 polévková lžíce Cukr moučkový
120 g Máslo čerstvé
150 g Perník
250 g Tvaroh tvrdý

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,005 kcal
Kilojoule 4 206kJ
36% Sacharidy 130 g
55% Tuky 41 g
34% Sodík 683 mg
57% Bílkoviny 32 g

Knedle z bramborového těsta s povidly, tvarohem a perníkem postup přípravy receptu:

1

Uvařené teplé brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přisypeme k nim hrubou mouku, máslo, sůl a vejce. Těsto dobře zpracujeme a dáme na pomoučený vál. Znovu ho dobře propracujeme, podle potřeby můžeme přidat trošku mouky. Těsto se nesmí lepit. Vyválíme z něj placku silnou asi 6 mm. Nakrájíme čtverce velké asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverečku dáme lžičku švestkových povidel. Každý čtvereček zabalíme a utvoříme z nich kulaté knedlíky.

2

V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody, promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je asi 8-10 minut.

3

Uvařené knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme tvarohem, práškovým cukrem, nastrouhaným perníkem a každou porci polijeme rozpuštěným máslem (120 g).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept