Tvarohový nákyp z rohlíků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový nákyp z rohlíků
Tvarohový nákyp z rohlíků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51842 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
4,5 dl | Mléko plnotučné |
12 ks | Rohlíky bílé |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Tvarohová směs | |
---|---|
3 polévková lžíce | Brusinky |
120 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
0,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Tvaroh konzumní |
2 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání mísy | |
50 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 268,2mg |
Draslík | 39,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Rohlíky bílé, Smetana 33% (šlehačka), Brusinky, Cukr vanilka, Hrozinky, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh konzumní, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový nákyp z rohlíků postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme a plátky dáme do mísy, zalijeme smetanou a mlékem. Hrudkovitý tvaroh dáme do mísy. Přidáme k němu 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr a smetanu. Tvaroh promícháme. Přimícháme omyté a okapané hrozinky a brusinky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do tvarohu. |
2 | Zapékací mísu vytřeme máslem. Namočené rohlíky rozdělíme na 3 díly. Umíchaný tvaroh rozdělíme na 2 poloviny. Do mísy poklademe první díl rohlíků, na ně navrstvíme a uhladíme polovinu tvarohu. Na tvaroh poklademe vrstvu rohlíků, na ni rozetřeme druhou polovinu tvarohu a nákyp zakončíme vrstvou rohlíků, na kterou poklademe plátky másla (60 g). |
3 | Nákyp dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 200 °C dozlatova. Upečený nákyp podáváme teplý. |