Recept

Zemlbába s jablky a hruškami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 51843

Ingredience

120 g Cukr krupice
2 ks Cukr skořicový
4 polévková lžíce Hrozinky
300 g Hrušky
300 g Jablka
5 dl Mléko plnotučné
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
12 ks Rohlíky bílé
2,5 dl Smetana 12% (konzumní)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,104 kcal
Kilojoule 4 620kJ
39% Sacharidy 140 g
153% Tuky 115 g
2% Sodík 42 mg
43% Bílkoviny 24 g

Zemlbába s jablky a hruškami postup přípravy receptu:

1

Rohlíky z předešlého dne nakrájíme na plátky (1 cm). Omytá zdravá a osušená jablka i hrušky rozkrájíme na poloviny a vykrojíme jádřince. Jablka nakrájíme i se slupkou na plátky. Hrušky oloupeme a též je nakrájíme na tenké plátky.

2

V misce vyšleháme mléko se smetanou, vejci a cukrem. Omyjeme velké hrozinky a necháme je v sítu okapat.

3

Zapékací mísu vytřeme 2-3 lžícemi másla. Na dno poklademe 1/3 nakrájených rohlíků, na ně položíme 1/2 ovoce, posypeme je cukrem, skořicovým cukrem a 1/2 hrozinek. Tyto vrstvy znovu opakujeme, poslední vrstva bude z plátků rohlíků. Vše přelijeme rozšlehanými vajíčky a povrch polijeme 2-3 lžícemi roztopeného másla.

4

Zemlbábu dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C přibližně 35-40 minut dozlatova. Upečenou zemlbábu podáváme teplou nebo studenou.

Poznámka

Místo rohlíků můžeme použít nakrájenou veku na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept