Zemlbába s jablky a hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zemlbába s jablky a hruškami
Zemlbába s jablky a hruškami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 51843 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr skořicový |
4 polévková lžíce | Hrozinky |
300 g | Hrušky |
300 g | Jablka |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
12 ks | Rohlíky bílé |
2,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 196,2mg |
Draslík | 213,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 873,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Jablka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Hrozinky, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Rohlíky bílé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zemlbába s jablky a hruškami postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky z předešlého dne nakrájíme na plátky (1 cm). Omytá zdravá a osušená jablka i hrušky rozkrájíme na poloviny a vykrojíme jádřince. Jablka nakrájíme i se slupkou na plátky. Hrušky oloupeme a též je nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V misce vyšleháme mléko se smetanou, vejci a cukrem. Omyjeme velké hrozinky a necháme je v sítu okapat. |
3 | Zapékací mísu vytřeme 2-3 lžícemi másla. Na dno poklademe 1/3 nakrájených rohlíků, na ně položíme 1/2 ovoce, posypeme je cukrem, skořicovým cukrem a 1/2 hrozinek. Tyto vrstvy znovu opakujeme, poslední vrstva bude z plátků rohlíků. Vše přelijeme rozšlehanými vajíčky a povrch polijeme 2-3 lžícemi roztopeného másla. |
4 | Zemlbábu dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C přibližně 35-40 minut dozlatova. Upečenou zemlbábu podáváme teplou nebo studenou. |
Poznámka
Místo rohlíků můžeme použít nakrájenou veku na plátky.