Ryba na citronech pečená v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba na citronech pečená v alobalu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51848 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Chřest zelený |
125 ml | Citronová šťáva |
800 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 43,3mg |
Vláknina | 409,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Filé rybí, Kapary, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba na citronech pečená v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Najemno posekáme lžíci kaparů, očistíme a ořízneme 8 výhonků chřestu a připravíme 4 velké filety z bílé ryby. |
2 | Čtyři čtverce alobalu o straně 50 cm lehce potřeme olejem. Na prostředek alobalu položíme rybí filet potřený kapary, přelijeme citrónovou šťávou a podle chuti opepříme. Na každý filet položíme dva výhonky chřestu, poprášíme paprikou, zahneme okraje alobalu a filety dobře zabalíme. |
3 | Balíčky dáme na pečící plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 15-20 minut, až se ryba začne oddělovat. |
4 | Rybu vyjmeme z alobalu a servírujeme. |