Vepřová roláda po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová roláda po italsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5185 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
10 dkg | Sýr Eidam cihla 40% |
1 kg | Vepřová panenka |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 140,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 440,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vepřová panenka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová roláda po italsku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme z vepřové panenky dva pláty masa. |
2 | Které naklepeme, osolíme a opepříme. |
3 | Prolisujeme česnek do misky, přidáme posekanou petrželku, hořčici, smetanu a lžíci oleje a přidáme nastrouhaný sýr. |
4 | Vše prošleháme. |
5 | Směsí potřeme oba pláty masa, maso stočíme, ovážeme pevně nití a ze všech stran opečeme. |
6 | Poté vložíme do pekáče, podlijeme vodou a půl hodiny zapékáme. |
7 | Během pečení podléváme, poté odstraníme nitě a maso nakrájíme na plátky a podáváme. |