Recept

Hovězí rolky se slaninou na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51850

Ingredience

Maso
150 g Anglická slanina
300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
250 ml Voda pitná
Zálivka
3 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata
3 g Sůl
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 518kJ
4% Sacharidy 16 g
90% Tuky 67 g
65% Sodík 1 g
76% Bílkoviny 43 g

Hovězí rolky se slaninou na česneku postup přípravy receptu:

1

Maso:Hovězí roštěnky naklepeme přes fólii a ochutíme solí a pepřem. Na naklepané plátky masa rozdělíme plátky slaniny, sbalíme do rolek a zajistíme proti rozbalení párátkem nebo kovovou svorkou.

2

Hovězí rolky zprudka opečeme v hlubším kastrolu a zalijeme marinádou

3

a 250 ml vody tak, aby bylo maso ponořené, a dusíme asi 60 minut - do doby, než je maso měkké. Pokud je šťáva příliš řídká, dusíme maso těsně před podáváním bez pokličky, aby se voda odpařila. Takto připravené hovězí plátky servírujeme teplé.

4

Zálivka: Česnek nasekáme nadrobno, rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme na větší kousky. Česnek s rajčaty smícháme s olivovým olejem. Touto zálivkou zalijeme orestované plátky masa zálivkou a vodou tak, aby byly ponořené, a dusíme je doměkka. Tyto hovězí rolky servírujeme teplé.

Poznámka

Takto připravené maso setrvírujeme s bezlepkovými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept