Hovězí rolky se slaninou na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí rolky se slaninou na česneku
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51850 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Maso | |
---|---|
150 g | Anglická slanina |
300 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
250 ml | Voda pitná |
Zálivka | |
8 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 136,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Voda pitná, Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí rolky se slaninou na česneku postup přípravy receptu:
1 | Maso:Hovězí roštěnky naklepeme přes fólii a ochutíme solí a pepřem. Na naklepané plátky masa rozdělíme plátky slaniny, sbalíme do rolek a zajistíme proti rozbalení párátkem nebo kovovou svorkou. |
2 | Hovězí rolky zprudka opečeme v hlubším kastrolu a zalijeme marinádou a 250 ml vody tak, aby bylo maso ponořené, a dusíme asi 60 minut - do doby, než je maso měkké. Pokud je šťáva příliš řídká, dusíme maso těsně před podáváním bez pokličky, aby se voda odpařila. Takto připravené hovězí plátky servírujeme teplé. |
3 | Zálivka: Česnek nasekáme nadrobno, rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme na větší kousky. Česnek s rajčaty smícháme s olivovým olejem. Touto zálivkou zalijeme orestované plátky masa zálivkou a vodou tak, aby byly ponořené, a dusíme je doměkka. Tyto hovězí rolky servírujeme teplé. |