Hovězí směs po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí směs po čínsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51852 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí kýta |
4 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
185 g | Hrachové lusky |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
4 kávová lžička | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 ks | Paprika červená |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 48,3mg |
Draslík | 381,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Hrachové lusky, Olej arašídový (podzemnicový), Paprika červená, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí směs po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Libové hovězí zadní a půlku červené papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupanou cibuli na osminky, prolisujeme česnek, nastrouháme čerstvý zázvor, mladé hrachové lusky zbavíme špiček. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžičky oleje, v něm za stálého míchání osmahneme česnek s cibulí a zázvorem, přidáme hrachové lusky a ještě spolu 2-3 minuty opékáme. Hotovou zeleninu odložíme stranou a v pánvi na zbytku oleje dohněda opečeme hovězí nudličky s paprikou, až maso změkne. Potom do pánve přilijeme suché bílé víno, sojovou omáčku a v hovězím vývaru rozmíchaný kukuřičný škrob Maizena, uvedeme do varu a vaříme, až omáčka zhoustne. |
3 | Nakonec k masu v omáčce přidáme opečenou zeleninovou směs, zmírníme oheň, krátce 1-2 minuty spolu prohřejeme, porce rozdělíme na talíře a servírujeme. |