Recept

Marinovaná vepřová panenka na špízu s arašídovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51853

Ingredience

1,5 kávová lžička Chilli omáčka
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1,5 kávová lžička Kari koření
0,5 kávová lžička Kmín mletý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
3 polévková lžíce Máslo arašídové
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
3 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Vepřová panenka
250 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor celý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 117kJ
4% Sacharidy 13 g
16% Tuky 12 g
19% Sodík 377 mg
53% Bílkoviny 30 g

Marinovaná vepřová panenka na špízu s arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve vyrobíme marinádu. Prolisujeme 2 stroužky česneku, nameleme koriandr, kmín a pepř, nastrouháme čerstvý zázvor. Ve velké míse smícháme 2 lžíce sojové omáčky se dvěma lžícemi citrónové šťávy, přidáme hnědý třtinový cukr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, mletý pepř, kmín a koriandr, dobře promícháme. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, vložíme do marinády, přikryjeme a necháme nejméně 30 minut marinovat.

2

Mezitím připravíme omáčku. Nadrobno posekáme oloupanou cibuli a prolisujeme 2 stroužky česneku. V pánvi na rozehřátém oleji jednu minutu opékáme cibuli s česnekem, přidáme koření kari, arašídové máslo, lžíci sojové omáčky a chilli omáčku, 2 lžíce citrónové šťávy a přilijeme vodu. Uvedeme do varu a odkryté vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Když omáčka zhoustne, odstavíme ji.

3

Maso vyjmuté z marinády napícháme na bambusové špejle, vložíme na středně zahřátý gril a ze všech stran za častého potírání marinádou 8-10 minut dohněda opékáme.

4

Špízy rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept