Jednoduchý recept

Tagliatelle s tykví a piniovými oříšky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5186

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
80 g Oříšky piniové
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
750 g Tykev
500 g Těstoviny Tagliatelle
5 l Voda pitná
375 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 921 kcal
Kilojoule 3 852kJ
32% Sacharidy 113 g
51% Tuky 38 g
61% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Tagliatelle s tykví a piniovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme a na rozehřátém másle orestujeme cca 3min dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu zahříváme.

2

Poté podlijeme vývarem, přidáme na malé kousky nakrájenou tykev a povaříme doměkka.

3

Ochutíme muškátovým oříškem, pepřem, snížíme teplotu, přidáme smetanu a necháme ji prohřát. Již nevaříme. Odstavíme a jakmile omáčka trochu vychladne, rozmixujeme dohladka.

4

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

5

Omáčku opatrně prohřejeme, nalijeme na těstoviny, přidáme piniové oříšky a promícháme. Dozdobíme pažitkou.

6

Strouhaný parmazán podáváme v misce zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept