Pečené houby s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené houby s bylinkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51862 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
50 ml | Dolin - Vermouth |
400 g | Houby čerstvé |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Prosciutto sušené |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
20 g | Šalvěj čerstvá |
12 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 598,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Houby čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené houby s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, nakrájíme na plátky, prosciutto na velmi tenké plátky. Pečící papír nastříháme na čtyři stejné čtverce, doprostřed každého položíme plátek prosciutta, plátky hub, bobkový list, snítku šalvěje, tymiánu a rozmarýnu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, okraje papíru několikrát přeložíme přes sebe tak, aby vznikl balíček. Před uzavřením poslední strany do balíčku nalijeme lžíci vermutu, uzavřeme poslední stranu, balíčky vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. |
2 | Balíčky podáváme zabalené, každý strávník si balíček rozbalí sám. Podáváme jako přílohu k masu. |