Salát z čekanky a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čekanky a rajčat
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51863 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
3 ks | Čekanka |
4 ks | Cibulka jarní |
50 g | Olivy černé |
4 ks | Rajčata |
1 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
20 g | Bazalka |
0,5 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 336,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Cibulka jarní, Rajčata, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z čekanky a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Čekankové puky omyjeme a odlámeme z nich zvadlé listy. Čekanku pokrájíme na nudličky široké asi 1 centimetr. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vodu a spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme na poloviny a vybereme semínka. Rajčatovou dužinu rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulky omyjeme, oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka, včetně větší části čerstvé zelené natě. Čekankové nudličky, cibulová kolečka a rajčatové kostičky vložíme do misky a promícháme. Vypeckujeme olivy a přidáme do misky, opět promícháme. |
3 | V menší misce připravíme zálivku. Vlijeme do ní vinný ocet a olivový olej. Česnek oloupeme, na prkénku rozetřeme a přidáme do zálivky. Přisypeme sůl. Zalijeme zálivkou čekankovou směs a promícháme. Nakonec nadrobno nasekáme bazalku a salát s ní posypeme. |