Recept

Chodské hovězí závitky s hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51864

Ingredience

100 g Brambory
4 ks Cibule
800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
5 kávová lžička Hořčice
2 ks Hříbky čerstvé
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Okurky nakládané
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 824 kcal
Kilojoule 3 448kJ
7% Sacharidy 26 g
68% Tuky 51 g
127% Sodík 3 g
121% Bílkoviny 68 g

Chodské hovězí závitky s hříbky postup přípravy receptu:

1

Dva menší brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Očištěné 2 hříbky omyjeme a nakrájíme na podlouhlé plátky. Čtyři cibule oloupeme, z toho 3 cibule nakrájíme nadrobno, jednu nakrájíme podélně na plátky.

2

Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme 4 plátky silné asi 1.5 cm. Okraje nařízneme na několika místech. Plátky z každé strany osolíme, opepříme a naklepeme. Jednu stranu potřeme plnotučnou hořčicí (1 lžička na jeden plátek). Na každý plátek položíme tenký plátek slaniny. Na slaninu položíme nudličky brambor, 1/4 vejce, 1/4 okurky, plátek cibule a 2-3 plátky hříbku. Maso zatočíme do závitku a stáhneme nití tak, aby byl celý uzavřený. Závitky obalíme v hladké mouce.

3

Očištěné cibule drobně pokrájíme. V hrnci rozpálíme sádlo, na kterém zprudka závitky orestujeme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z omastku, na který dáme pokrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Závitky vrátíme do hrnce, přilijeme horkou vodu a pod poklicí dusíme přibližně 90 minut. Občas musíme závitky promíchat. Měkké závitky vyjmeme ze šťávy, zbavíme nití a odložíme do druhého hrnce.

4

Ve skleničce rozmícháme 1-2 lžičky Maizeny. Šťávu ze závitků dochutíme solí, hořčicí (1 lžička) a rozmixujeme tyčovým mixerem. Znovu přivedeme k varu a zahustíme Maizenou. Krátce, asi 0.5 minuty, povaříme, přelijeme ji na maso a podáváme.

Poznámka

K závitkům podáváme podle chuti vařené brambory, uvařenou rýži nebo houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept