Domácí šípkový ocet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí šípkový ocet
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 51873 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 l | Ocet jablečný |
100 g | Pomerančová kůra |
50 g | Šípky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 324kJ
4% Sacharidy 14 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 7 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 144,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet jablečný, Pomerančová kůra, Šípky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Domácí šípkový ocet postup přípravy receptu:
1 | V hrnci smícháme ocet a cukr a za stálého míchání zahříváme 5 minut. Cukr se musí rozpustit. Necháme zchladnout. Na špejli napícháme střídavě šípek a pomerančovou kůru a dáme do širší flašky. Nalijeme ocet a necháme 3 týdny stát. |