Příloha z listové zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Příloha z listové zeleniny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51875 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
100 g | Kapusta hlávková |
100 g | Mangold |
30 ml | Olej olivový |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Řeřicha |
100 g | Roketa |
100 g | Salát římský |
8 g | Sůl mořská |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 468,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Kapusta hlávková, Mangold, Řeřicha, Salát římský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Roketa, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Příloha z listové zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Listy kapusty a mangoldu trochu natrháme, ponoříme do vroucí osolené vody na 2 minuty, scedíme a rychle zchladíme, aby neztratily barvu. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek nakrájený na plátky, osmahneme, přidáme natrhané listy rokety, řeřichy, římského salátu, orestujeme, přidáme mangold s kapustou a smažíme velmi zvolna pár minut. Přisypeme posekané bylinky a smažíme ještě minutu. Listy přendáme na talíř, osolíme, opepříme, zakapeme panenským olivovým olejem, citronovou šťávou a podáváme jako přílohu k rybám. |