Jednoduchý recept

Karlovarský kotouč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5188

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Okurky nakládané
1 kávová lžička Sůl
1,3 kg Telecí plec
3 ks Vejce slepičí
150 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 251kJ
1% Sacharidy 4 g
39% Tuky 29 g
125% Sodík 3 g
109% Bílkoviny 61 g

Karlovarský kotouč postup přípravy receptu:

1

Telecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Poté jej rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a poklademe tenkými plátky slaniny, plátky vařeného uzeného masa a vejci umíchánými na másle. Plát masa svineme, ovážeme motouzem. Vložíme na větší část rozpuštěného másla a opečeme ze všech stran. Jakmile je kotouč opečený, podlijeme jej mírně a za častého polévání šťávou jej pečeme 1 až 1 1/4 hodiny.

2

Jakmile je kotouč upečený, vyjmeme jej, šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou a krátce povaříme.

Poznámka

Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu, brambory vařené i pečené, saláty, kompoty, rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept