Jednoduchý recept

Plněná jablka pečená v alobalu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51880
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Citrony
60 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
8 ks Jablka
50 ml Martell cognac
120 g Máslo čerstvé
60 g Ořechy vlašské
100 g Piškoty dětské kulaté
100 g Poleva cukrářská lískooříšková
100 g Poleva v prášku
20 g Rozinky bílé
200 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 089kJ
20% Sacharidy 71 g
42% Tuky 31 g
0% Sodík 5 mg
8% Bílkoviny 5 g

Plněná jablka pečená v alobalu postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, lžičkou uprostřed vydlabeme otvor. Naskládáme je na kousky alobalu a pokapeme z citrónu vymačkanou šťávou.

2

Rozměklých 60 g másla dáme do misky a spolu s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme rozdrcené ořechy a piškoty, vše zamícháme. Potom přisypeme rozinky namočené v koňaku, vanilkový cukr a opět všechny suroviny promícháme na hustou náplň.

3

Připravenou náplní plníme jablka na kouscích alobalu. Naplněná jablka potřeme máslem, zabalíme do alobalu a naskládáme na plech. Plech s jablky vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20-25 minut.

4

Upečená jablka vytáhneme z trouby, vybereme z alobalu a aranžujeme na dezertní talířky. Každou porci polijeme karamelovou polevou, Talířek ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert servírujeme.

Poznámka

Takto připravená jablka servírujeme jako teplý dezert. Koňak, kterým jsou politá, můžeme těsně před podáváním zapálit. V tom případě ale ztlumíme světla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept