Plněná jablka pečená v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná jablka pečená v alobalu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51880 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
60 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
8 ks | Jablka |
50 ml | Martell cognac |
120 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ořechy vlašské |
100 g | Piškoty dětské kulaté |
100 g | Poleva cukrářská lískooříšková |
100 g | Poleva v prášku |
20 g | Rozinky bílé |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 275,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr třtinový, Jablka, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Martell cognac, Máslo čerstvé, Piškoty dětské kulaté, Poleva cukrářská lískooříšková, Poleva v prášku, Rozinky bílé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná jablka pečená v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, lžičkou uprostřed vydlabeme otvor. Naskládáme je na kousky alobalu a pokapeme z citrónu vymačkanou šťávou. |
2 | Rozměklých 60 g másla dáme do misky a spolu s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme rozdrcené ořechy a piškoty, vše zamícháme. Potom přisypeme rozinky namočené v koňaku, vanilkový cukr a opět všechny suroviny promícháme na hustou náplň. |
3 | Připravenou náplní plníme jablka na kouscích alobalu. Naplněná jablka potřeme máslem, zabalíme do alobalu a naskládáme na plech. Plech s jablky vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20-25 minut. |
4 | Upečená jablka vytáhneme z trouby, vybereme z alobalu a aranžujeme na dezertní talířky. Každou porci polijeme karamelovou polevou, Talířek ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert servírujeme. |
Poznámka
Takto připravená jablka servírujeme jako teplý dezert. Koňak, kterým jsou politá, můžeme těsně před podáváním zapálit. V tom případě ale ztlumíme světla.