Mražené hroznové víno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražené hroznové víno
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51881 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
100 g | Čokoláda na vaření |
80 ml | Grappa |
800 g | Hroznové víno |
40 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 382,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Grappa, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražené hroznové víno postup přípravy receptu:
1 | Celé hrozny vína vložíme na hodinu do mrazáku. Ze zmrzlých hroznů otrháme jednotlivé kuličky, rozdělíme do misek a zakapeme grappou. Do rendlíku nalámeme čokoládu rozpustíme ji. Přidáme měkké máslo a metlou vyšleháme dohladka. Čokoládou pokapeme zmražené hrozny v misce, čokáláda ihned ztuhne. |
2 | V horkých letních dnech podáváme jako dezert. |
Poznámka
Abychom čokoládu nepřipálili, můžeme ji rozehřát ve vodní lázni.