Jednoduchý recept

Hruškový sorbet s grappou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51882

Ingredience

30 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
60 ml Grappa
900 g Hrušky
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 926kJ
15% Sacharidy 54 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Hruškový sorbet s grappou postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme nahrubo. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr, přivedeme k varu a jakmile se cukr rozpustí, přidáme hrušky. Povaříme velmi zvolna asi pět minut a odstavíme. Do chladnoucí směsi nalijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou citronovou kůru a rozmixujeme dohladka. Nalijeme do kovové mísy, přimícháme grappu a dáme namrazit. Každou půlhodinu sorbet promícháme, aby se neoddělovala voda od hrušek.

2

Podáváme jako osvěžující dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept