Králík na cibulce po vesnicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na cibulce po vesnicku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51885 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kg | Divoký králík |
5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Divoký králík, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na cibulce po vesnicku postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme a naporcujeme. Cibuli nasekáme nadrobno. Jednotlivé porce králíka ochutíme solí a pepřem a potřeme ze všech stran hořčicí. Takto připravené porce králíka dáme do hlubší pečící mísy a maso zasypeme nasekanou cibulí a necháme do druhého dne marinovat v lednici. Druhého dne maso podlijeme vodou a pečeme za stálého podlévání ve středně vyhřáté troubě doměkka. Králičí maso podáváme teplé. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou je bezlepkový knedlík.