Jednoduchý recept

Horký vinný krém

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51886

Ingredience

2 plátek Citronová kůra
40 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Cukr skořicový
1 polévková lžíce Med včelí
60 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
2 plátek Pomerančová kůra
1 kávová lžička Skořice mletá
100 g Strouhanka
6 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 707kJ
22% Sacharidy 81 g
27% Tuky 20 g
15% Sodík 302 mg
26% Bílkoviny 15 g

Horký vinný krém postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, žloutky spolu s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Potom přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, skořicový cukr, přisypeme strouhanku a všechny suroviny dobře smícháme. Nakonec do surovin za stálého míchání vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.

2

Vhodnou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a připravenou směs vlijeme do formy. Naplněnou formu položíme pekáčku, do kterého nalijeme vodu, vložíme do předehřáté trouby a vaříme přibližně 60 minut.

3

Víno v hrnci svaříme spolu s krupicovým cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou, skořicí a ihned stáhneme z ohně. Následovně do vína dáme med a dobře promícháme.

4

Krém vytáhneme z trouby a přeložíme ho do jiné vhodné kuchyňské nádoby. Potom krém přelijeme ještě horkým svařeným víme a necháme krém dobře vínem nasáknout.

5

Hotový krém krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky a ihned servírujeme.

Poznámka

Teto krém podáváme jako teplý, nejlépe horký dezert. Těsně před podáváním můžeme krém polít teplým koňakem a zapálit ho.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept