Horký vinný krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horký vinný krém
Horký vinný krém
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51886 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
2 plátek | Citronová kůra |
40 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Cukr skořicový |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 plátek | Pomerančová kůra |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
100 g | Strouhanka |
6 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Víno červené |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 383,0mg |
Draslík | 307,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Med včelí, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Strouhanka, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horký vinný krém postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, žloutky spolu s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Potom přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, skořicový cukr, přisypeme strouhanku a všechny suroviny dobře smícháme. Nakonec do surovin za stálého míchání vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. |
2 | Vhodnou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a připravenou směs vlijeme do formy. Naplněnou formu položíme pekáčku, do kterého nalijeme vodu, vložíme do předehřáté trouby a vaříme přibližně 60 minut. |
3 | Víno v hrnci svaříme spolu s krupicovým cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou, skořicí a ihned stáhneme z ohně. Následovně do vína dáme med a dobře promícháme. |
4 | Krém vytáhneme z trouby a přeložíme ho do jiné vhodné kuchyňské nádoby. Potom krém přelijeme ještě horkým svařeným víme a necháme krém dobře vínem nasáknout. |
5 | Hotový krém krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky a ihned servírujeme. |
Poznámka
Teto krém podáváme jako teplý, nejlépe horký dezert. Těsně před podáváním můžeme krém polít teplým koňakem a zapálit ho.