Jednoduchý recept

Fíkový koláč

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51888

Ingredience

Koláč
300 g Fíky čerstvé
30 g Pomerančová kůra
40 ml Sirup cukrový
20 g Tuk
10 g Tymián čerstvý
Těsto
20 g Citronová kůra
100 g Cukr vanilka
30 ml Mléko polotučné
260 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Krém
260 g Cukr krupice
30 ml Grappa
280 g Mandle mleté
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
260 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 803 kcal
Kilojoule 3 361kJ
19% Sacharidy 70 g
71% Tuky 53 g
3% Sodík 51 mg
23% Bílkoviny 13 g

Fíkový koláč postup přípravy receptu:

1

Krém: V míse smícháme mleté mandle s moukou, přimícháme vyšlehané máslo, cukr, rozšlehaná vejce, grappu a vymícháme hladký krém. Dáme do lednice ztuhnout.

2

Těsto: Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, přisypeme vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru, mouku, špetku soli a vypracujeme těsto. Přilijeme mléko, zapracujeme do těsta, které necháme v lednici hodinu uležet.

3

Těsto vyválíme, vložíme do tukem vymaštěné formy a dáme na hodinu do mrazáku. Formu s těstem vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 12 až 15 minut.

4

Čerstvé fíky nahoře nařízneme do kříže a zespoda zmáčkneme, aby se rozevřely.

5

Ztuhlým krémem potřeme rovnoměrně předpečené těsto, do krému vmáčkneme fíky, pokapeme sirupem, posypeme lístky tymiánu, strouhanou pomerančovou kůrou, koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut.

6

Upečený koláč nacháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept