Hovězí po Domažlicku s kedlubnou a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí po Domažlicku s kedlubnou a šunkou
Hovězí po Domažlicku s kedlubnou a šunkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51889 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 dl | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Hořčice |
800 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Kedlubna |
0,5 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
3 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 plátek | Šunka krůtí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 653,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 1,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Kedlubna, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková), Šunka krůtí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí po Domažlicku s kedlubnou a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené zadní hovězí maso pokrájíme přes vlákno na plátky silné asi 1.5 mm. Přes igelitový sáček je mírně rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní křenovou hořčicí. Kedlubnu, mrkev a cibuli oloupeme, omyjeme a pokrájíme na hranolky. Petrželku kudrnku omyjeme pod tekoucí vodou, setřepeme ji a petrželku drobně pokrájíme. Dvě sladkokyselé menší okurky podélně rozkrojíme na poloviny. |
2 | Velké plátky krůtí uzené šunky položíme na plátky masa. Na jednu polovinu plátků poklademe hranolky kedlubny, mrkve cibule, okurky, posypeme petrželkou. Plátky přehneme na polovinu, utvoříme kapsy. Konce dobře uzavřeme párátky a obalíme v hladké mouce. |
3 | V hrnci si rozpálíme olej s máslem. Maso restujeme dozlatova přibližně po 3 minutách z každé strany. Poté přilijeme hovězí bujón a maso dusíme doměkka přibližně 1 hodinu. Když je měkké, vyjmeme ho. V misce si v zakysané smetaně rozmícháme kukuřičný škrob Maizenu. Přimícháme ji do šťávy, necháme přejít varem. Případně dochutíme solí. Maso dáme na talíře (bez párátek), přelijeme smetanovou šťávou a servírujeme. |
Poznámka
K hovězím plněným kapsám podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.