Zapečený ananas se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený ananas se sněhem
Zapečený ananas se sněhem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51890 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Ananas |
40 g | Cukr krupice |
1 dl | Likér mandlový - Amaretto |
30 g | Ořechy lískové |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 178,1mg |
Vláknina | 584,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Cukr krupice, Ořechy lískové, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený ananas se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý ananas oloupeme a nakrájíme na kolečka, která pak nakrájíme na čtvrtky. Střed tvrdého jádra vyřízneme. Připravené čtvrtky ananasu naskládáme na menší plech. |
2 | Z bílků za přisypávání cukru vyšleháme tuhý sníh. Do vyšlehaného sněhu vmícháme Amaretto. Hotový sníh naplníme do cukrářského sáčku. Připraveným sněhem ozdobíme ananas v plechu. Povrch sněhu posypeme tenkými plátky ořechů. Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, kde ananas zapékáme přibližně 10 minut. Zapékáme tak dlouho, aby se sníh zapekl dozlatova. |
3 | Zapečený dezert vytáhneme z trouby, naaranžujeme na dezertní talíř, necháme vychladnout a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený dezert podáváme studený, můžeme ho pokapat čokoládovou polevou.