Kuřecí řízky v sýrové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky v sýrové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51892 |
Ingredience
400 g | Kuřecí prsa |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 g | Sůl |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 143,1mg |
Draslík | 522,4mg |
Vláknina | 904,0mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky v sýrové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky mírně naklepeme, ochutíme je solí, pepřem a mletou paprikou a opečeme je na pánvi na rozpáleném oleji, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat. Sýr Niva nastrouháme a se smetanou na mírném ohni mícháme, dokud se nerozpustí. Teplé kuřecí plátky přelijeme teplou smetanovou omáčkou. |
Poznámka
Takto připravené kuřecí plátky podáváme s pečenými bramborami a se sezónní zeleninou.
Z ingrediencí jsem vynechala jen mletou papriku. Nevím, z jakého důvodu se má nechat steak osušit v ubrousku a pokud dobře rozumím postupu, tak se nevyužívá ani výpek. Já dělávám vše v jedné pánvičce, udělám na minimu oleje steaky, vyjmu a nechám v teple. K výpeku přidám smetanu a nastrouhanou nivu a nechám rozpustit. Smetanu používám 10% nebo 12 %. V tomto receptu jsem ji použila o trochu více než je uvedeno, část se může nahradit mlékem.