Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51894

Ingredience

400 g Zelí kysané
Výpečky
2 ks Cibule
2 kávová lžička Kmín celý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřová krkovička
500 g Vepřový bok
3 dl Voda pitná
5 stroužek Česnek
Chlupaté knedlíky
800 g Brambory
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
350 g Mouka polohrubá
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Voda na vaření knedlíků
0,5 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 899 kcal
Kilojoule 3 763kJ
21% Sacharidy 76 g
73% Tuky 55 g
25% Sodík 501 mg
49% Bílkoviny 27 g

Chodská cáračka postup přípravy receptu:

1

Výpečky: Vepřovou krkovici bez kosti a prorostlý vepřový bok omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Maso osolíme a pokmínujeme. Očistíme cibule s česnekem a drobně je pokrájíme. Do pekáče dáme maso, posypeme ho cibulí s česnekem, podlijeme vodou a pivem, zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby trouby péct. Pečeme 60-80 minut při 220°C. Maso během pečení obracíme a poléváme výpekem.

2

Chlupaté knedlíky: Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, slijeme z nich přebytečnou vodu, přidáme vejce, sůl a postupně přidáme prosátou hladkou a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Těsto důkladně promícháme. Musí být polotuhé až tuhé.

3

Ve větším hrnci přivedeme k varu 2.5 l vody s 0.5 lžicí soli. Z bramborového těsta vykrajujeme lžicí knedlíky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme je pomalu přibližně 7-9 minut podle velikosti. Občas je promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Uvařené knedlíky vyplavou na povrch, po chvilce je vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme je do mísy. Přelijeme je rozpuštěným sádlem a promícháme.

4

Když je maso téměř měkké (přibližně po hodině pečení), přidáme sádlo a asi 1-1.5 dl vody z chlupatých knedlíků. Přibližně 20 minut před dopečením masa poklici odkryjeme. Upečené maso by mělo mít červenou křupavou kůrku.

5

Na talíře rozdělíme chlupaté knedlíky, teplé kysané zelí a kousky pečeného masa. Každou porci chlupatých knedlíků polijeme 1-2 lžícemi výpeku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept