Sterilovaný salát z čerstvých rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaný salát z čerstvých rajčat
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 51895 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
10 g | Cukr krystal |
5 dl | Ocet kvasný lihový |
1 kg | Rajčata |
10 g | Sůl |
7,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 395,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilovaný salát z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:
1 | Tvrdší červená rajčata očistíme, důkladně omyjeme a krátce spaříme vroucí vodou. Po vyjmutí oloupeme, nakrájíme na kolečka, odstraníme semínka a rozdělíme do sklenic. |
2 | Cukr, sůl a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme, necháme vychladnout a poté roztokem zalijeme rajčata. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 3 minut od bodu varu. Vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě. |