Roláda z bílků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z bílků
Roláda z bílků
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51896 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
80 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
250 g | Džem meruňkový |
7 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka polohrubá |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Ořechy lískové |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na čokoládu | |
200 g | Čokoláda na vaření |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 177,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem meruňkový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z bílků postup přípravy receptu:
1 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu postupně přimícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr. Nakonec vmícháme pomleté ořechy a zlehka zamícháme. |
2 | Alobal rozložíme na plech, potřeme ho máslem, vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto vlijeme na alobal. Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 10-15 minut. |
3 | Upečené těsto vyjmeme z trouby, necháme na plechu trochu vychladnout. Potom i s alobalem těsto přeložíme na vlhkou utěrku a pomocí utěrky srolujeme na roládu. Necháme ji 10 minut zabalenou v utěrce a alobalu a potom vše sundáme. Připravenou roládu potřeme meruňkovým džemem a opět srolujeme. Roládu necháme vychladnout. |
4 | Čokoláda: Do teflonové pánvičky dáme na malé kousky pokrájenou čokoládu, přidáme máslo, mléko. Za stálého míchání na mírném ohni zahříváme až do rozpuštění čokolády. Potom stáhneme z ohně a obalíme v ní naplněnou roládu. Vložíme do lednice, aby ztuhla čokoláda. |
5 | Následovně roládu krájíme na úhledné tenké kolečka. Pokládáme je na studené dezertní talířky a servírujeme. |
Poznámka
Těsně před servírováním každou porci můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.