Sterilovaná rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaná rajčata
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 51899 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Rajčata |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 30 kcal
Kilojoule 126kJ
2% Sacharidy 7 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 12 mg
3% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 395,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Sterilovaná rajčata postup přípravy receptu:
1 | Zralá rajčata omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme dohusta. Poté prolisujeme. |
2 | Vzniklou kaši rozdělíme do skleniček, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě. |