Recept

Jehněčí směs pikantní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 519
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Česnek
100 g Cibule
1000 g Jehněčí maso
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Pepř černý mletý
200 g Protlak rajčatový
25 g Sůl
80 g Tuk
500 ml Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 303kJ
2% Sacharidy 9 g
27% Tuky 20 g
49% Sodík 984 mg
22% Bílkoviny 12 g

Jehněčí směs pikantní postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky (8-12ks na porci).

2

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme maso, krátce je osmahneme, zaprášíme prosátou moukou a za stálého míchání znovu osmahneme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.

3

Zhruba po 20 minutách dušení přidáme očištěný celer a mrkev nakrájené na malé hranolky, rajčatový protlak a česnek utřený se solí.

4

Vše dodusíme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept