Jednoduchý recept

Vinný koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51903

Ingredience

200 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
2 kávová lžička Kakao
13 g Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
40 g Strouhanka
5 ks Vejce slepičí
0,2 l Víno červené
150 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 128kJ
15% Sacharidy 53 g
38% Tuky 29 g
4% Sodík 74 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vinný koláč postup přípravy receptu:

1

Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Pečící formu vymažeme 10 g másla a vysypeme strouhankou.

2

Zbylé změklé máslo nakrájíme na malé kousky a v misce ho vyšleháme do pěny. Do máslové pěny vmícháme krupicový a vanilkový cukr. Za stálého míchání přimícháme vejce. Přilijeme víno, přidáme kakao a postupně vmícháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu a zamícháme.

3

Hladké těsto vlijeme do připravené pečící formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme přibližně 25-30 minut.

4

Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájené na úhledné řezy podáváme.

Poznámka

Takto připravené řezy před podávání můžeme posypat moučkovým cukrem, ozdobit vyšlehanou šlehačkou a polít čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept